17 Ιουνίου 2024

Γαριδομακαρονάδα με εκλεκτή σάλτσα λαχανικών


Γαριδομακαρονάδα, ένα από τα πολύ αγαπημένα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας.

Ένας απίστευτος συνδυασμός υλικών, που καθώς μαγειρεύονται αναδίδουν γεύσεις και αρώματα, που ξετρελαίνουν.





Υλικά

500 γρ. γαρίδες
1 κρεμμύδι ξηρό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτριες κίτρινες πιπεριές ή 1 μεγάλη
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
3 ώριμες ντομάτες
1 ποτηράκι κρασιού ζωμό γαρίδων
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Πλύνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό για 2 λεπτά. Τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 ποτηράκι του κρασιού από το ζωμό τους (περασμένο από ψιλή σίτα). Αφαιρούμε τα κεφάλια τους και καθαρίζουμε τα κελύφη τους.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις κομμένες σε ράβδους πιπεριές. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις γαρίδες. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ζωμό των γαρίδων, την πάπρικα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι.

Λίγο πριν τελειώσουμε το βράσιμο προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. 

Συνοδεύουμε τις γαρίδες με ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες ..κ.ά.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: