21 Οκτωβρίου 2024

Ψαρόσουπα λεμονάτη με σολομό, μπακαλιάρο, γαρίδες και λαχανικά


Μια εξαιρετική και πλούσια ψαρόσουπα τόσο σε θρεπτικά στοιχεία, όσο και σε υπέροχες γεύσεις.

Ψάρια και θαλασσινά, λαχανικά και μυρωδικά συνθέτουν ένα μοναδικό κράμα γεύσεων και αρωμάτων, συνδυασμένων απολύτως ιδανικά μεταξύ τους.

Και όλα αυτά δεμένα με την ξεχωριστή γεύση του λεμονιού.





Υλικά

2 κεφάλια σολομού
300 γρ. φέτες σολομού
300 γρ. φρέσκο μπακαλιάρο
10 γαρίδες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσο (το λευκό μέρος)
2 μέτρια καρότα
1 μέτριο κολοκυθάκι
3 μέτριες πατάτες
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
4-5 κλαδάκια σέλινο
4-5 κλαδάκια άνηθο
1 λεμόνι τον χυμό του
Ελάχιστο κουρκουμά (τη μύτη του κουταλιού)
Αλάτι, πιπέρι


Σε κατσαρόλα βράζουμε τα κεφάλια του σολομού, τις φέτες σολομού, τις γαρίδες και τον μπακαλιάρο για 10 λεπτά περίπου.
Σουρώνουμε με σουρωτήρι το ζωμό και τον κρατάμε. Αφαιρούμε τα κόκαλα και τις πέτσες από τα ψάρια και κρατάμε τη σάρκα τους.

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά: Τεμαχίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το πράσο, το κολοκυθάκι, το καρότο, τις πατάτες, το σέλινο και τον άνηθο.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά. 
Προσθέτουμε τα καρότα, το κολοκυθάκι, τις πατάτες, το ρύζι πλυμένο, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. 
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό από τα ψάρια που βράσαμε. Αν δεν σκεπάζει τα υλικά της κατσαρόλας συμπληρώνουμε νερό. Αφήνουμε τα λαχανικά να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα καθαρισμένα ψάρια, τις γαρίδες, το σέλινο και τον άνηθο. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 5-10 λεπτά ακόμη και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: