13 Φεβρουαρίου 2024

Λυθρίνια κρασάτα, αρωματισμένα με σκόρδο και δεντρολίβανο


Τα υπέροχα λυθρίνια αρωματισμένα με σκόρδο και δεντρολίβανο συναντούν το λευκό κρασί και τον χυμό λεμονιού.
Το αποτέλεσμα θεϊκό, μένει να το δοκιμάσετε.






Υλικά

3 μέτρια λυθρίνια
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
χυμό λεμονιού 
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλύνουμε και τα ραντίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κλαδάκι του δεντρολίβανου, για να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
Βάζουμε στο τηγάνι τα ψάρια. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά και τα γυρίζουμε να πάρουν και από την άλλη. 
Τα σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά, τα σκεπάζουμε με καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου. 
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλισμένα με φύλλα δεντρολίβανου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: