18 Μαρτίου 2015

Πασχαλινά κουλουράκια





Μυρωδάτα, νόστιμα και τραγανά κουλουράκια, που συνοδεύουν ευχάριστα τον καφέ. 
Μια παλαιά συνταγή, που άντεξε στο χρόνο, περνώντας από τη γιαγιά στην εγγονή και συνεχίζει.




Υλικά που θα χρειασθούμε
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1 και 3/4 φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
  • 6 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 8 κουταλάκια μπέϊκιν
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ασπράδι αυγού και λίγη ζάχαρη για την επάλειψη 
  • ελάχιστο αλάτι

Σ' ένα μπολ κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίχνοντάς την τμηματικά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το γάλα (ή τον χυμό πορτοκαλιού). Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με το ασπράδι του αυγού και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη ζάχαρη. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς.


2 σχόλια:

Kitchen Stories είπε...

.. Υπέροχα!

Κρίμα που τα τρώμε μόνο το Πάσχα... όχι ότι κάποιος μάς εμποδίζει αλλά να, κάποιες συνταγές παραδοσιακές χρειάζονται και το ανάλογο "κλίμα" για να νοστιμίσουν!

Σε βρήκα κι εδώ από το άλλο σου μπλογκ.

Φιλάκια
Ζ.

antigoni pozoukidou είπε...

Καλώς ήλθες φίλη μου