2 Οκτωβρίου 2015

Μαρμελάδα αχλαδόμηλο





Την εποχή αυτή υπάρχουν πολλά φρούτα. Εκμεταλλευόμαστε λοιπόν το γεγονός και κάνουμε τη δική μας νόστιμη μαρμελάδα εύκολα και οικονομικά, που θα την χαρεί και θα την απολαύσει όλη η οικογένεια, είτε στο πρωινό με το φρέσκο ψωμάκι, είτε σε κάποιο γλυκάκι.




Τα αχλαδόμηλα είναι μια παλαιά ιαπωνική διασταύρωση μήλου και αχλαδιού, γι' αυτό και η εμφάνισή τους μοιάζει πολύ με το μήλο. Οι καρποί είναι ιδιαίτερα νόστιμοι και ζουμεροί, πλούσιοι σε βιταμίνες B, C, E, K, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και φυτικές ίνες.


Η μαρμελάδα από αχλαδόμηλα είναι εξαιρετική με υπέροχη γεύση, η οποία απογειώνεται ακόμη περισσότερο με το άρωμα της κανέλας.




Υλικά που θα χρειασθούμε

1 κιλό αχλαδόμηλα
700 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
1 - 2 ξυλάκι κανέλας


Αφαιρούμε από τα αχλαδόμηλα την φλούδα και το εσωτερικό σκληρό τμήμα με τα κουκούτσια. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, στην οποία έχουμε βάλει τον χυμό του λεμονιού και 1/2 κούπας νερό.
Τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας. Σιγοβράζουμε την μαρμελάδα ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Δεν παραλείπουμε να αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.
Όταν η μαρμελάδα δέσει (το γλυκό είναι δεμένο, αν στάξουμε μια σταγόνα σιρόπι στο κυρτό μέρος του πιάτου και αυτό δεν κυλήσει ) σβήνουμε την φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει και ακολούθως την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Η μαρμελάδες όταν κρυώσουν σφίγγουν περισσότερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: