Γενικώς μπιφτέκια με λαχανικά.
- 8 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 2 αυγά
- 4 - 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- μια μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ρίγανη
- πιπέρι - αλάτι
- αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα στραγγίζουμε καλά να φύγει το ζουμί τους.
Προσθέτουμε στη λεκάνη με στα κρεμμύδια όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε στρογγυλό σχήμα και τους αλευρώνουμε ελαφρά.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και αφού κάψει αρκετά τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν τους βγάζουμε από το τηγάνι, τους βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Εναλλακτικά μπορούμε να τους ψήσουμε στο φούρνο. Στην περίπτωση αυτή δεν τους αλευρώνουμε, τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τους ψεκάζουμε με ελάχιστο λάδι και τους ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου