15 Ιανουαρίου 2015

Χαλβάς πεντανόστιμος

Τη συνταγή αυτή τη θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια, όταν την έκανε η μαμά και μοσχομύριζε όλο το σπίτι.
Κλασική, εύκολη και πάντα πετυχημένη.






Υλικά που θα χρειασθούμε:
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
  • 2  φλυτζάνια τσαγιού χονδρό σιμιγδάλι
  • 3  φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4  φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς με μία ξύλινη σπάτουλα μέχρι το χρώμα του να γίνει καφέ-χρυσαφί.
Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το βρασμένο σιρόπι στο σιμιγδάλι σιγά-σιγά ανακατεύοντας διαρκώς. 
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε τον χαλβά για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να απορροφήσει καλά όλο το σιρόπι.
Όσο ο χαλβάς είναι ακόμη ζεστός του δίνουμε σχήματα ή τον σερβίρουμε σε μπολ.
Σερβίρουμε με κανέλα και καρύδια ή και μέλι.


2 σχόλια:

κυκλάμινο είπε...

Καλοτάξιδο !!!!!!!! Πολύ ωραίο το γλυκάκι σου!! Φιλάκια

Unknown είπε...

Καλή Αρχή !!! Πολύ ωραία τα χαλβαδάκια σου !! Άρης