Γευστικό και πολύ αφράτο το κέικ συνοδεύει άριστα το πρωινό καφεδάκι.
Υλικά που θα χρειασθούμε
- 250 gr βούτυρο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κούπα γάλα
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 κουταλιές σούπας κακάο
- αλεύρι κόκκινη φαρίνα όσο πάρει
Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο στο φούρνο μικρoκυμάτων. Σ' ένα μπολ κτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά τα υλικά μας. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά του.
Αδειάζουμε το 1/4 του μείγματος σ' ένα άλλο μπωλ. Προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Προαιρετικά προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη ακόμη, αν θέλουμε να γίνει λίγο πιο γλυκό.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά την φόρμα ψησίματος. Αδειάζουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα (άσπρο μείγμα και μείγμα με κακάο). Ψήνουμε για 1 περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν το κέικ ψηθεί, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα. Αφού κρυώσει, κοσκινίζουμε από πάνω τη ζάχαρη άχνη.
Αδειάζουμε το 1/4 του μείγματος σ' ένα άλλο μπωλ. Προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Προαιρετικά προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη ακόμη, αν θέλουμε να γίνει λίγο πιο γλυκό.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά την φόρμα ψησίματος. Αδειάζουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα (άσπρο μείγμα και μείγμα με κακάο). Ψήνουμε για 1 περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν το κέικ ψηθεί, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα. Αφού κρυώσει, κοσκινίζουμε από πάνω τη ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου