16 Μαρτίου 2015

Σπιτική μαρμελάδα φράουλα








Η φράουλα είναι ίσως από τα πιο αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων. Χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική κατά κόρον χαϊδεύοντας με το άρωμα και τη νοστιμιά της τις αισθήσεις μας.
Η προέλευσή της είναι πιθανώς από τη Χιλή. Στην πατρίδα μας συναντούμε την άγρια φράουλα σε δασώδεις και ημιδασώδεις κυρίως περιοχές. Ο καρπός της άγριας φράουλας είναι μικρός σε μέγεθος, αλλά εξαιρετικά γλυκός και με ασύγκριτο άρωμα σε σχέση με τις φράουλες του εμπορίου.



Υλικά που θα χρειασθούμε
  • 1 και 1/2 κιλά ώριμες φράουλες
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Αφαιρούμε τα φυλλαράκια από τις φράουλες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε σ΄ένα μπολ και τις λιώνουμε με τα χέρια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.
Όταν δέσει η μαρμελάδα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: