Ένας γλυκός πειρασμός, που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κάποιος.
Εξαιρετικά αφράτο και νόστιμο το παντεσπάνι, ιδιαίτερα γευστική η κρέμα ζαχαροπλαστικής και πολύ πλούσια η κρέμα σαντιγί με την τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα, που απογειώνει τις αισθήσεις.
Υλικά που θα χρειασθούμε
Για τη ζύμη (παντεσπάνι)
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας κακάο
Για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές σούπας σιρόπι από γλυκό κουταλιού σύκο (προαιρετικό)
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 1/3 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
βανίλια
Για την επικάλυψη
κρέμα σαντιγί
σοκολάτα κουβερτούρα
Παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά, ώσπου να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε το μπέικιν, το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε το μείγμα με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε δύο δίσκους και τους σιροπιάζουμε ελαφρά με το ζεστό σιρόπι, ρίχνοντας το με ένα κουτάλι.
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το κορν φλάουρ.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε σιγά - σιγά στο ζεστό γάλα, τα αυγά και ανακατεύουμε διαρκώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε, ώστε να γίνει μια λεία κρέμα.
Όταν κρυώσει την αλείφουμε πάνω στον ένα δίσκο από το παντεσπάνι και σκεπάζουμε με τον άλλο.
Κρέμα σαντιγί
Ετοιμάζουμε την κρέμα σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της, την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια την αλείφουμε πάνω από το παντεσπάνι.
Τελειώνουμε την τούρτα με πασπάλισμα τριμμένης σοκολάτας κουβερτούρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου