Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι μια εξαιρετική θρεπτική τροφή, πολύ πλούσια σε σίδηρο. Η μέτρια κατανάλωσή του είναι πολύ ευεργετική, λόγω των θρεπτικών ουσιών που περιέχει, προσοχή όμως δεν χρειάζεται υπερβολή, λόγω της περιεκτικότητας του σε χοληστερόλη.
Η συνταγή, που σας προτείνουμε γίνεται γρήγορα και εύκολα.
Η ασύγκριτη γεύση του συκωτιού συναντάει το άρωμα και τη σπιρτάδα του λεμονιού σ΄ ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά που θα χρειασθούμε
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
1 λεμόνι
Πλένουμε καλά το συκώτι και το τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια (μπουκιές). Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τα συκωτάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα σβήνουμε με το κρασί. Όταν η μυρωδιά του κρασιού εξατμισθεί, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τα ανακατεύουμε κάθε τόσο ελαφρά με σπάτουλα και αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό, ώστε να κρατήσουν το ζουμί τους. Λίγο πριν τελειώσουμε τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και κλείνουμε τη φωτιά.
Συνοδεύουμε με ρύζι
Συμβουλή: Το συκώτι δεν χρειάζεται γενικά πολύ μαγείρεμα. Όσο πιο πολύ το μαγειρεύουμε τόσο πιο σκληρό γίνεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου