11 Μαρτίου 2015

Κοτόπιτα με πράσο, μανιτάρια και πιπεριά





Η προσθήκη πράσου και πιπεριάς στο βασικό υλικό της πίτας, το κοτόπουλο, της προσδίδει ιδιαίτερη νοστιμιά. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά γευστικό, γι' αυτό και σας το προτείνουμε.





Υλικά που θα χρειασθούμε

2 φύλλα σφολιάτας
Στήθος κοτόπουλου
3 πράσα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη)
170 γρ. μανιτάρια σε φέτες (βαζάκι ή κονσέρβα)
5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζωμό κότας
2 αυγά
1 κούπα φέτα
Αλάτι, πιπέρι
Βούτυρο για την επάλειψη των φύλλων σφολιάτας

Για την γέμιση

Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου και το τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια (ψίχα). Κρατάμε 1 ποτήρι από το ζωμό του κοτόπουλου.
Σοτάρουμε σε ζεστό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα πράσα, τις πιπεριές, το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα μανιτάρια σε φέτες. Σβήνουμε με το ζωμό του κοτόπουλου και προσθέτουμε την ψίχα κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 περίπου λεπτά, ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα την φέτα λιωμένη με πιρούνι και τα αυγά χτυπημένα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας με τις άκρες να προεξέχουν λίγο. Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, γυρνούμε τις άκρες, το βουτυρώνουμε και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Όταν η πίτα ροδίσει καλά είναι έτοιμη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: