6 Μαΐου 2015

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα με άρωμα και γεύση κύμινου και κόκκινου κρασιού





Η έντονη γεύση του κύμινου και το μεθυστικό άρωμα του κόκκινου κρασιού αναμφισβήτητα δεσπόζουν σ' αυτό το πιάτο, που ξυπνά και αναστατώνει τις αισθήσεις.




Υλικά που θα χρειασθούμε

Για τα σουτζουκάκια

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο ξηρό
4 φέτες ψωμί
1/2 κουταλάκι γλυκού κοφτό κύμινο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα

500 γρ. χυμό ντομάτας (1 κουτάκι)
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1/2 ξυλάκι κανέλας
1 φλιτζάνι καφέ κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Μουσκεύουμε το ψωμί στο κόκκινο κρασί. Το στραγγίζουμε καλά και βάζουμε σ' ένα μπολ, στο οποίο προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε τα υλικά καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, τον πελτέ αραιωμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, το σκόρδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη δάφνη, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Στη συνέχεια τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα ντομάτας και τα σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Προσέχουμε η σάλτα να είναι καλά δεμένη.
Σερβίρουμε με ρύζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: