Μια μικρή παραλλαγή της γνωστής σε όλους μας φασολάδας με την προσθήκη πράσου και μπέικον. Το άρωμα και η γεύση του μπέικον την κάνουν ξεχωριστή και κυριολεκτικά την απογειώνουν.
Υλικά
500 γρ ξερά φασόλια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 πράσο
2 φέτες μπέικον
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
σέλινο
1 μεγάλο καρότο
5 κ. σ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ. γ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Μουσκεύουμε τα φασόλια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να πάρουν μία βράση. Αδειάζουμε τα φασόλια στο σουρωτήρι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε με το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπέϊκον ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί το άρωμα του κρασιού προσθέτουμε κρύο νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα φασόλια. Προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε ψιλές ροδέλες και το σέλινο. Αφήνουμε να βράσουν για λίγη ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό και το αλάτι. Σβήνουμε τη φωτιά όταν τα φασόλια έχουν μαλακώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου