18 Ιανουαρίου 2015

Κλασικό κέικ με φρούτα


Ελάτε για καφέ, προσφέρουμε και κέικ.
Το κέικ αυτό το κάνω πολύ συχνά με διάφορες παραλλαγές σε φρούτα. Η οικογένεια το λατρεύει και γίνεται κυριολεκτικά ανάρπαστο.





Υλικά που θα χρειασθούμε
  • 1 πακετάκι βούτυρο 250 gr
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 7 σύκα γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένα
  • αλεύρι κόκκινη φαρίνα όσο πάρει
(Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σύκα με γλυκό πορτοκάλι, φράουλα, κεράσι κ.ά. )
(Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στο μείγμα και λίγο σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού. Θα προσθέσει περισσότερη γεύση φρούτου στο κέικ)

Εκτέλεση

Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο στο μάτι της κουζίνας. Σ' ένα μπολ κτυπάμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, ρίχνοντάς την τμηματικά. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το κτύπημα. Ρίχνουμε στο μείγμα το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα σύκα, τα αλευρώνουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά την φόρμα, βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 1 περίπου ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού διαπιστώσουμε ότι, ψήθηκε καλά, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα. Όταν το κέικ κρυώσει κοσκινίζουμε από πάνω τη ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: