Η συνταγή αυτή μας ταξιδεύει στην Ουκρανία. Μου την έδωσε η γλυκιά μου Λίλιαν, η οποία ανέλαβε και να την εκτελέσει.
Είναι αρκετά διαφορετική από τις γνωστές συνταγές των μαμάδων μας, αλλά με πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την.
Υλικά που θα χρειασθούμε:
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και 1/3 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι κεφίρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
λίγο νερό
λάδι για το τηγάνισμα
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το κεφίρ και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν αφρός. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τη σόδα. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε μέτρια θερμοκρασία. Τους τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή τους περιχύνουμε με μέλι.
Καλή επιτυχία.
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου