Έχουν όμως και αυτά όμως τα δικά τους μικρά μυστικά, που αν τα γνωρίζουμε γίνεται η "ζωή" μας πιο εύκολη.
Σας τα αποκαλύπτουμε.
- Για να μην σπάζουν τα κελύφη των αυγών στη διάρκεια του βρασίματος, τα τρίβουμε με μία φέτα λεμονιού πριν το βράσιμο
- Για να ξεφλουδίζονται εύκολα τα βρασμένα αυγά, τα βάζουμε αμέσως μετά το βράσιμο σε κρύο νερό, σπάμε από την μια άκρη το κέλυφος και μετά τα τρίβουμε μαλακά ανάμεσα στις παλάμες μας. Τα κελύφη θα βγουν σχεδόν μόνα τους
- Ανακατεύοντας το νερό μέσα στο οποίο βράζουν τα αυγά, πετυχαίνουμε ο κρόκος να μείνει στη μέση
- Για να μην τρίβονται οι κρόκοι, όταν κόβουμε τα βρασμένα αυγά, βουτάμε το μαχαίρι σε παγωμένο νερό
- Για να βράσουμε αυγά που ράγισαν, πρέπει να τα τυλίξουμε προηγουμένως το καθένα ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο
- Για να μην κολλήσουν οι ομελέτες στον πάτο του απλού τηγανιού, περνάμε τον πάτο προτού το χρησιμοποιήσουμε με απορροφητικό χαρτί, βουτηγμένο σε χοντρό αλάτι
- Οι ομελέτες γίνονται πιο φουσκωμένες και αφράτες, αν κτυπήσουμε τα αυγά μαζί με λίγο νερό, αντί για γάλα ή κρέμα γάλακτος. Το νερό καθυστερεί το πήξιμο του κρόκου, ενώ το γάλα και η κρέμα το επιταχύνουν
- Για να αυξηθεί ο όγκος της μαρέγκας, προσθέτουμε στα ασπράδια, πριν το κτύπημα, ένα κουταλάκι νερό για κάθε ένα ασπράδι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου