Τόση νοστιμιά σ' ένα πιάτο.
Υλικά που θα χρειασθούμε
- 500 gr καλαμαράκια μεγάλα
- 1 κρεμμύδι
- 5-6 κουταλιές λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια πολτό ντομάτας
- 1 /2 κούπας λευκό κρασί
- λίγη ρίγανη
- 5-6 κόκκους μοσχοπίπερο
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αφαιρούμε από τα καλαμαράκια το εσωτερικό τους κόκαλο, τα πλένουμε καλά και τα τεμαχίζουμε. Τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά στην κατσαρόλα με λίγο νερό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμισθεί προσθέτουμε την ντομάτα, τον πολτό ντομάτας αραιωμένο με λίγο νερό, τα καλαμαράκια και τη δάφνη. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και δέσουν με την σάλτσα ντομάτας. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε την ρίγανη, το μοσχοπίπερο, το αλάτι και το πιπέρι.
Συνοδεύουμε με ρύζι.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου