26 Ιανουαρίου 2015

Ρεβίθια λεμονάτα

Τα ρεβίθια είναι ένα αρκετά παρεξηγημένο όσπριο, αφού η νέα γενιά ελάχιστα δέχεται, έστω και να τα δοκιμάσει.
Η αλήθεια είναι ότι, τα ρεβίθια αποτελούν μια άριστη ποιοτική διατροφική επιλογή, πλούσια φυσική πηγή σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και κυρίως φιλικό οξύ (βιταμίνη Β), που δεν θα έπρεπε να απουσιάζει από τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας.



Υλικά που θα χρειασθούμε
  • 500 gr ρεβίθια
  • 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μέτρια καρότα
  • λίγο σέλινο
  • 1 λεμόνι
  • λίγη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι σόδα φαγητού
  • αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε αρκετό νερό να μουσκέψουν. Την επομένη ημέρα, τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε και πάλι στο νερό να μουσκέψουν για μία ακόμη ώρα προσθέτοντας και την σόδα μαγειρικής.
Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο με το λάδι. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα καρότα, το σέλινο, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα ρεβίθια, το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε με κρύο νερό. Τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και 5 λεπτά πριν κλείσουμε την φωτιά προσθέτουμε την ρίγανη και τον χυμό του λεμονιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: