8 Φεβρουαρίου 2015

Καρυδόπιτα σιροπιαστή με γκλάσο σοκολάτας





Νόστιμη και απολαυστική, ένα ευχάριστο και δροσερό επιδόρπιο μετά το φαγητό.




Υλικά που θα χρειασθούμε

  • 110 γρ, βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. καρυδόψιχα 
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 180 γρ, αλεύρι κόκκινη φαρίνα
  • λίγο μπράντυ
Για το σιρόπι
  • 440 γρ ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Για το γκλάσο
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  • 100 γρ. σοκολάτα
  • 2 κουταλιές γάλο

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μπράντυ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο βούτυρο στους κρόκους τα καρύδια, την κανέλα, το μπέικιν και λίγο-λίγο το αλεύρι και την μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Βράζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε ζεστό στην καρυδόπιτα.
Για το γκλάσο λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτωμα μέχρι να γίνει πηχτό σιρόπι. Το περιχύνουμε πάνω στην καρυδόπιτα και το αφήνουμε να κρυώσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια: