20 Φεβρουαρίου 2015

Τάρτα με ροδάκινα κομπόστα





Ένα ιδιαίτερο γλυκό έδεσμα, αρκετά έως πολύ ελαφρύ, χωρίς πολύ ζάχαρη, με γεύση ζουμερού ροδάκινου, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.




Υλικά που θα χρειασθούμε 

4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι κόκκινη φαρίνα
2 κουταλάκια κακάο
1 βάζο ή 1 1 κονσέρβα του κιλού κομπόστα ροδάκινο
1 φακελάκι σαντιγί σκόνη
3/4 ποτήρι γάλα
λίγη σοκολάτα κουβερτούρα για τη διακόσμηση


Σ' ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Σ' ένα άλλο μπολ χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα. Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους των αυγών το κακάο και εναλλάξ το αλεύρι με την μαρέγκα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.
Όταν το παντεσπάνι ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και ζεστό όπως είναι το σιροπιάζουμε με τον ζωμό της κομπόστας.Το αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ χτυπάμε τη σαντιγί με το γάλα, ώσπου να γίνει μια σφικτή κρέμα.
Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι τα ροδάκινα κομπόστα σε φέτες την μια δίπλα στην άλλη, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα σαντιγί και διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: