25 Φεβρουαρίου 2015

Αλμυρά μικρά κέικ με παρμεζάνα και μπέικον





Μερικές φορές ψάχνουμε κάποιο σνακ, που να γίνεται γρήγορα και εύκολα, για να το προσφέρουμε άμεσα. Η συνταγή, που σας προτείνουμε είναι η πιο κατάλληλη για αυτήν την περίπτωση. Γίνεται με λίγα υλικά, που υπάρχουν συνήθως στο σπίτι και σε πολύ σύντομο χρόνο. Το γευστικό της αποτέλεσμα ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους.



Υλικά που θα χρειασθούμε
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • φακελάκι μαγιά
  • αλάτι  - πιπέρι

Σοτάρουμε το μπέικον σε τηγάνι για να ροδίσει και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά το αλεύρι και τη μαγιά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μπέικον και την παρμεζάνα.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (λαδώνουμε με λίγο λάδι τα χέρια μας για να μην κολλάνε), τα πατάμε λίγο και τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα ή αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: