- Οι άγουρες μπανάνες ωριμάζουν γρηγορότερα, αν τις βάλουμε δίπλα σε ώριμες
- Η ωρίμανση της μπανάνας σταματάει, αν τη βάλουμε στο ψυγείο (κάνει μόνο σκούρο το χρώμα της φλούδας)
- Τα ακτινίδια και τα αχλάδια ωριμάζουν πιο γρήγορα, αν τα βάλουμε ανάμεσα σε μήλα.
- Το χρώμα της φλούδας των πορτοκαλιών δεν είναι πάντα ένδειξη ωριμότητας, επειδή πολλές φορές δέχονται χρωστική επεξεργασία στη φλούδα, για να βελτιωθεί η εμφάνισή τους
- Τα γλυκά πορτοκάλια έχουν μεγαλύτερο βαθούλωμα στην κορυφή τους
- Πρέπει πρώτα να πλένουμε τις φράουλες και μετά να αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Σε διαφορετική περίπτωση απορροφούν πολύ νερό και μαλακώνουν γρήγορα
- Το λεμόνι όταν έχει λεία φλούδα και μικρή βάση κοτσανιού, έχει περισσότερο χυμό και άρωμα
- Το λεμόνι ή το πορτοκάλι θα βγάλει διπλάσιο χυμό, αν πριν το στύψουμε το βουτήξουμε για 15 λεπτά σε ζεστό νερό ή το βάλουμε σε ζεστό φούρνο
- Αν χρειαζόμαστε μόνο μερικές σταγόνες λεμονιού, δεν χρειάζεται να κόψουμε ολόκληρο το λεμόνι. Αρκεί να το τρυπήσουμε με ένα πιρούνι στην άκρη και να στύψουμε το χυμό που χρειαζόμαστε.
- Τα μήλα διατηρούνται περισσότερο, αν δεν ακουμπούν το ένα το άλλο
- Στα γκρέιπφρουτ το πάχος της φλούδας αποτελεί ένδειξη ωριμότητας και όχι το χρώμα. Αυτά που έχουν λεπτή φλούδα έχουν περισσότερο χυμό και καλύτερο άρωμα
- Τα γκρέιπφρουτ ξεφλουδίζονται ευκολότερα, αν τα αφήσουμε για λίγο σε ζεστό φούρνο
- Τα σταφύλια πρέπει να φυλάγονται στο ψυγείο, αλλά χωρίς να πλυθούν, γιατί το νερό, που μένει πάνω τους κάνει τις ρόγες να σαπίσουν
5 Φεβρουαρίου 2015
Τα φρούτα και τα δικά τους μικρά μυστικά
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου