18 Φεβρουαρίου 2015

Μικρά μυστικά για τα λαχανικά





Τα λαχανικά περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, βοηθούν την πέψη, προσφέρουν πολλές βιταμίνες και γι' αυτό είναι απαραίτητα στη διατροφή μας. 
Μερικές φορές όμως μας δημιουργούν κάποια μικρά προβληματάκια στην κουζίνα, που μπορούμε να τα αποφύγουμε πολύ εύκολα και έξυπνα φτάνει να γνωρίζουμε τον τρόπο.


Τα μυστικά των λαχανικών 
  • Για να χαθεί η άσχημη μυρωδιά του μπρόκολου ή του κουνουπιδιού, που βράζουν, βάζουμε στην κατσαρόλα μία ή δύο φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • Το ίδιο θα συμβεί και με το λάχανο, που βράζει, αν ρίξουμε στο νερό του βρασίματος μία λεπτή φέτα λεμονιού
  • Τα λαχανικά ή χορταρικά για να μην χάσουν στο βράσιμο το χρώμα τους, πρέπει να προσθέσουμε στο νερό του βρασίματος λίγη μαγειρική σόδα
  • Το κουνουπίδι για να μην χάσει στο βράσιμο το άσπρο χρώμα του, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο γάλα 
  • Τα λαχανικά πρέπει να βράζουν σε δυνατή φωτιά και να τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αφού το νερό βράσει
  • Το μαρούλι και η ρόκα δεν θα μαραθούν γρήγορα στην λεκάνη του ψυγείου, αν βάλουμε σ' αυτήν ένα στεγνό σφουγγαράκι, για να απορροφάει την υγρασία
  • Στην σαλάτα των λαχανικών το αλάτι μπαίνει λίγο πριν το σερβίρισμα, γιατί τα κάνει να βγάζουν το νερό τους και να μαραίνονται.
  • Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες μετά το καθάρισμά τους, τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει χυμό λεμονιού
  • Για να φύγει η πικρίλα από τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό


Δεν υπάρχουν σχόλια: