Παρόλο που στη χώρα μας δεν
συνηθίζεται και τόσο ο μπουφές, όσο το παραδοσιακό τραπέζι, οφείλουμε να
παραδεχθούμε ότι, αποτελεί μια έξυπνη λύση, ιδίως όταν έχουμε πολλούς
καλεσμένους.
Δίνει την αίσθηση της
αφθονίας και ποικιλίας, προσφέροντας στους καλεσμένους το δικαίωμα της
επιλογής, ενώ η άφιξη καλεσμένων της τελευταίας στιγμής δεν θα μας προκαλέσει
άγχος.
Μυστικά για έναν επιτυχημένο
μπουφέ:
- Δεν τοποθετούμε το τραπέζι στον τοίχο, ώστε να
εκμεταλλευόμαστε όλες τις πλευρές του
- Εάν υπάρχει χώρος, τοποθετούμε τα ποτήρια, τα
ποτά και τα επιδόρπια σε ξεχωριστό τραπέζι, για να αποφύγουμε τον
συνωστισμό
- Τοποθετούμε τα πράγματα στο τραπέζι με μια
σειρά: άδεια πιάτα, μαχαιροπήρουνα και πετσέτες στην αρχή και στη συνέχεια
σαλάτες, κυρίως φαγητά και σάλτσες. Στο τέλος τοποθετούμε το αλάτι, πιπέρι
και το ψωμί.
- Τα πιάτα πρέπει να είναι μεγάλα και οι πετσέτες
περισσότερες από τον αριθμό των καλεσμένων
- Διακοσμούμε το τραπέζι με λουλούδια και κεριά,
σε σημεία που δεν ενοχλούν
- Φροντίζουμε το φαγητό να είναι εύκολο στο
σερβίρισμα και να μην χρειάζεται κόψιμο με το μαχαίρι
- Τα ζεστά φαγητά τα σερβίρουμε σε ζεστές πιατέλες
- Δεν παραλείπουμε να ξεναγήσουμε τους καλεσμένους
μας στα εδέσματα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου