Όταν το άρωμα της θάλασσας συνδυάζεται αρμονικά με σάλτσες, μπαχαρικά και αρωματικά χόρτα, το αποτέλεσμα γίνεται θεϊκό.
Υλικά που θα χρειασθούμε (4 μερίδες )
- 1 κιλό γαρίδες
- Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- 350 γραμ. φρέσκες ώριμες ντομάτες ή κονσέρβας ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- λίγο μαϊντανό
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Όταν το κρασί εξατμισθεί προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη δάφνη και τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 5 ακόμη λεπτά.
Σερβίρουμε με μακαρόνια.
Σερβίρουμε με μακαρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου