2 Φεβρουαρίου 2015

Μακαρόνια με γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας


Όταν το άρωμα της θάλασσας συνδυάζεται αρμονικά με σάλτσες, μπαχαρικά και αρωματικά χόρτα, το αποτέλεσμα γίνεται θεϊκό.





Υλικά 

1 κιλό γαρίδες
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
350 γραμ. φρέσκες ώριμες ντομάτες ή κονσέρβας ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
λίγο μαϊντανό
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Όταν το κρασί εξατμισθεί προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη δάφνη και τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 5 ακόμη λεπτά.
Σερβίρουμε με μακαρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: