19 Φεβρουαρίου 2015

Γεμιστό φιλέτο με άρωμα μυρωδικών







Υλικά που θα χρειασθούμε

600 γρ μοσχαρίσιο φιλέτο
125 γρ. μοτσαρέλα ή κασέρι
4 φέτες προσούτο
2 κουταλιές βουτύρο ή μαργαρίνη
1 κύβο μυρωδικών
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το φιλέτο σε 4 φέτες. Χωρίζουμε κάθε φέτα στη μέση, χωρίς να φθάσει στην άκρη, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τσέπη. Κόβουμε την μοτσαρέλα σε 4 κομμάτια. Αν χρησιμοποιήσουμε κασέρι το κόβουμε σε 4 μπαστουνάκια. Τυλίγουμε κάθε φέτα τυριού σε μια φέτα προσούτο. Γεμίζουμε τις « τσέπες» του κρέατος και τις κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα τοποθετούμε κατόπιν σε ταψί και τα ψήνουμε σε γκριλ για 3 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο στο οποίο τηγανίσαμε τα φιλέτα, με 100 γρ ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε την σάλτσα για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξη λίγο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε το κρέας και το συνοδεύουμε με σάλτσα λαχανικών.


πηγή: Περιοδικό "Πρακτική" 


Δεν υπάρχουν σχόλια: