Πολύ αφράτο και νόστιμο γλυκό, πραγματική απόλαυση
Υλικά
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 κ.γ. λεμόνι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 1 λεπτό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
70 γρ. βούτυρο μαλακό
2 βανίλιες
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι φουσκώσουν αρκετά.
Προσθέτουμε στη συνέχεια σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ, που έχουμε νωρίτερα κοσκινίσει μαζί και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά.
Τοποθετούμε το παντεσπάνι σε στρογγυλό ταψάκι, που έχουμε πριν βουτυρώσει και αλευρώσει καλά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε οριζόντια στη μέση, ώστε να έχουμε 2 δίσκους.
Για την κρέμα
1λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο αγελάδας
1 βανίλια
Κρατάμε 1 φλυτζάνι γάλα και το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε μαζί με τη ζάχαρη.
Διαλύουμε στο κρύο γάλα, που έχουμε κρατήσει, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το αλεύρι. Τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και με το σύρμα ανακατεύουμε διαρκώς το περιεχόμενο για να μην κολλήσει. Όταν το μείγμα αρχίσει να γίνεται κρεμώδες, το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με την κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
120 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. σοκολάτα γάλακτος
80 γρ. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
Σε μπαιν μαρί λειώνουμε τις σοκολάτες, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Σ' ένα στρογγυλό δίσκο βάζουμε το ένα παντεσπάνι. Το σιροπιάζουμε ρίχνοντας το σιρόπι με ένα κουτάλι. Βάζουμε από πάνω την κρέμα, ακολούθως τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, που το σιροπιάζουμε και αυτό. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για μια ώρα περίπου.
Τέλος το σκεπάζουμε με την επικάλυψη σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου