Τουρσί με πράσινες ντομάτες, κουνουπίδι, καρότα και άλλα λαχανικά πολύ τραγανό και νόστιμο, που γίνεται χωρίς πολύ κόπο και χρόνο.
Συνοδεύει άριστα το τσιπουράκι, τη φασολάδα και όλα τα όσπρια γενικά.
Συνοδεύει άριστα το τσιπουράκι, τη φασολάδα και όλα τα όσπρια γενικά.
Υλικά
Πράσινες ντομάτες
Κουνουπίδι
Καρότο
Σέλινο
Αλάτι, Ξύδι
Κουνουπίδι
Καρότο
Σέλινο
Αλάτι, Ξύδι
Διαδικασία
Πλύνουμε καλά τα λαχανικά και τα τεμαχίζουμε.
Τα τοποθετούμε στο βάζο εναλλάσσοντας τα μεταξύ τους προσέχοντας να μην αφήνουμε πολύ κενό, χωρίς όμως και να τα πιέζουμε.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι (αναλογία για βάζο του ενός κιλού) και 3 κουταλιές ξίδι.
Γεμίζουμε το βάζο με βραστό νερό μέχρι να ξεχειλίσει και κλείνουμε αμέσως με το καπάκι (καινούργιο) και το γυρίζουμε ανάποδα.
Για αποτελεσματικό σφράγισμα βάζουμε τα βάζα στο φούρνο για 20 λεπτά στους 100 βαθμούς.
Αν δεν τα σφραγίσετε μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου