18 Απριλίου 2024

Λαχταριστό κέικ με μήλα και άρωμα κανέλας

 


Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

3-4 μήλα
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Σ' ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και γίνουν αφράτα.
Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και σταδιακά το αλεύρι, κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις το μείγμα. 
Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα. Ρίχνουμε σκόρπια ένα μέρος από κομμένα μήλα, σκεπάζουμε με μια ποσότητα ζύμης, ρίχνουμε ξανά μια ποσότητα με μήλα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά περίπου. Βεβαιωνόμαστε ότι το κέικ έχει ψηθεί, αν βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ, αυτή βγει καθαρή.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και τη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Αφού κρυώσει λίγο, το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: