Συντήρηση τροφίμων

Ευρετήριο συνταγών


Τουρσί με ανάμικτα λαχανικά 

Τουρσί με λαχανικά της εποχής 

Ο άνθρωπος στην ανάγκη του να διατηρήσει τρόφιμα για περισσότερο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τα καταναλώσει αργότερα, χρησιμοποίησε μεθόδους αποθήκευσης με τη χρήση φυσικών συντηρητικών, όπως το αλάτι και το ξύδι.




Συνταγή

Τουρσί τραγανό με πράσινες ντομάτες, κουνουπίδι και καρότα

Τουρσί με πράσινες ντομάτες, κουνουπίδι, καρότα και άλλα λαχανικά πολύ τραγανό και νόστιμο, που γίνεται χωρίς πολύ κόπο και χρόνο.
Συνοδεύσει άριστα το τσιπουράκι, τη φασολάδα και όλα τα όσπρια γενικά.

Συνταγή


Προετοιμασία τροφών για την κατάψυξη

Η κατάψυξη τροφών στο σπίτι δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση, αρκεί να θυμόμαστε ότι, τα τρόφιμα πρέπει να είναι φρέσκα και καλής ποιότητας, ο δε καταψύκτης να έχει σταθερή θερμοκρασία κάτω από το μείον 20 βαθμούς.



Συνταγή

Σάλτα ντομάτας σε βάζο

Το καλοκαίρι τη ντομάτα τη βρίσκουμε άφθονη στην αγορά και σε καλή τιμή. Αν τύχει να είναι και παραγωγή μας από το μικρό χωραφάκι μας ακόμη καλύτερα. Ευκαιρία λοιπόν να αποθηκεύσουμε για το δύσκολο χειμώνα τη δική μας σαλτσούλα φτιαγμένη από τα δικά μας χρυσά χεράκια και μάλιστα χωρίς συντηρητικά.

Μέθοδοι για σάλτσες υπάρχουν πολλές. Εδώ θα σας περιγράψω τη μέθοδο, που χρησιμοποιώ εγώ και που θεωρώ ότι, το αποτέλεσμά της ανταμείβει τους κόπους μου.



Κομπόστες με φρούτα εποχής

Η ανάγκη του ανθρώπου να αποθηκεύσει και να διατηρήσει τρόφιμα, που στην εποχή τους τα βρίσκει άφθονα και να τα καταναλώσει αργότερα, τον οδήγησαν να βρει διάφορες λύσεις και μεθόδους. 
Η κομπόστα είναι μια πρακτική λύση, που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας φρούτα εκτός εποχής.
Είναι πολύ σημαντικό στην κομπόστα, για να έχουμε το αποτέλεσμα, που επιθυμούμε, τα φρούτα, που επιλέγουμε, να είναι φρέσκα και σκληρά (όχι πολύ ώριμα) καλής ποιότητας.



Συνταγή

Πιπεριές τουρσί γεμιστές με λάχανο, καρότο και σέλινο

Κόκκινες και πράσινες πιπεριές γεμιστές με ψιλοκομμένο λάχανο, καρότο και σέλινο γίνονται ένα υπέροχο τουρσί, που μπορεί να συνοδεύσει άριστα όλους τους τσιπουρομεζέδες, τη φασολάδα, τη φακή και τόσα άλλα φαγητά της αγαπημένης Ελληνικής κουζίνας.

Συνταγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: