Πέρα από την πολύ σημαντική διατροφική της αξία, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητά της σε βιταμίνες C και μέταλλα, η γλυκιά και μοναδική γεύση της κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης είναι κυριολεκτικά αξεπέραστη.
Στα γεμιστά συνδυάζεται τόσο ιδανικά με τη γέμιση, που πραγματικά απογειώνει το πιάτο.
Αξίζει τον κόπο, αν δεν τις δοκιμάσατε σε γεμιστά, να το κάνετε.
12 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/3 κουταλάκι δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές και τις πλύνουμε.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τον πελτέ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ο κιμάς να πάρει ένα ανοιχτόχρωμο χρώμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα το καρότο, τις 2 από τις 4 τριμμένες ντομάτες, τη ρίγανη, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ρύζι και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, γιατί το ρύζι έχει την τάση να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να σταθεί για λίγο.
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ταψί. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τέλος προσθέτουμε 2 με 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου