Φρέσκα λαχανικά, που την εποχή αυτή αφθονούν και λίγος μόνο κόπος είναι αρκετά για ένα νόστιμο πιάτο με μεγάλη θρεπτική αξία.
Υλικά που θα χρειασθούμε
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κολοκυθάκια
3 μελιτζάνες
5 πιπεριές (κόκκινες, πράσινες, πορτοκαλί)
4 πατάτες
2 καρότα
3 ώριμες ντομάτες
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα καρότα και τα τοποθετούμε σε ταψί.
Τεμαχίζουμε σε κομμάτια τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε σε λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και στη συνέχεια τις τοποθετούμε στο ταψί.
Προσθέτουμε στα λαχανικά την σάλτσα ντομάτας, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα. Αν σας περίσσεψε λίγο βρασμένο κρέας με ζωμό μπορείτε το προσθέσετε, η γεύση του μπριάμ θα απογειωθεί.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου