Ένα πεντανόστιμο και θρεπτικό γεύμα, αφού ο τόνος εκτός από πολύ γευστικός είναι, όπως και τα περισσότερα ψάρια, ιδιαίτερα πλούσιος σε πρωτεϊνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Υλικά που θα χρειασθούμε
4 πλάκες τόνο
4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
4-5 κόκκους μοσχοκάρυδο
4-5 κόκκους μοσχοπίπερο
αλάτι, πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν με λίγο νερό, ώστε να μαραθούν. Προσθέτουμε το μοσχοπίπερο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα βράζουμε για λίγη ώρα, ώσπου να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Προς το τέλος προσθέτουμε και τα δαφνόφυλλα.
Σ' ένα ταψί στρώνουμε τις κομμένες ντομάτες και τοποθετούμε πάνω τις φέτες ψαριού. Περιχύνουμε με το μείγμα της κατσαρόλας και ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη για να κρατηθεί στο ψήσιμο λίγο ζουμερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου