Οι σουπιές ανήκουν στην οικογένεια των μαλακίων, όπως τα καλαμάρια και τα χταπόδια.
Απαραίτητες στη διατροφή μας, καθώς είναι μια εξαιρετική πηγή αμινοξέων και ψευδαργύρου, βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
Υλικά που θα χρειασθούμε
1 κιλό σουπιές
3 κρεμμύδια
2 πράσα
1 σκελίδα σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
5 κόκκους μπαχάρι
5 κόκκους μοσχοπίπερο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρώντας το εσωτερικό κόκκαλο και την πέτσα. Τις πλένουμε πολύ καλά με αρκετό νερό, ώστε να φύγει τελείως το μελάνι. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια με το ψαλίδι της κουζίνας.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές μακρόστενες φέτες. Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε όλα μαζί με το ελαιόλαδο. Όταν μαραθούν λίγο, προσθέτουμε την ντομάτα, το μπαχάρι, τη δάφνη, το πιπέρι, το αλάτι και τις σουπιές και τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου