20 Απριλίου 2015

Χοιρινό κρέας με μανιτάρια και πιπεριές







Υλικά που θα χρειασθούμε

800 γρ. χοιρινό κρέας
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
300 γρ. μανιτάρια
2 πιπεριές πράσινες
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί ξηρό κατά προτίμηση
αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη
6-7 κόκκους μπαχάρι ή μοσχοπίπερο
1 και 1/2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

Για το ρύζι

2 και 1/2 ποτήρια ρύζι κίτρινο
5 ποτήρια νερό
1 κύβο ζωμό κότας
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές βούτυρο


Τεμαχίζουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε με το λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και την πιπεριά τεμαχισμένη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμισθεί η μυρωδιά του. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τους κόκκους μοσχοπίπερου, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σ΄ ένα ποτήρι κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο μείγμα. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι η σάλτσα να γίνει ρευστός χυλός.
Συνοδεύουμε με ρύζι.

Βράζουμε το νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κύβο ζωμού κότας, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι. Όταν το ρύζι βράσει, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να πάει παντού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: