Υλικά που θα χρειασθούμε
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια τσαγιού κόκκινη φαρίνα
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
Σιρόπι
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
χυμό μισού λεμονιού
- Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
 - Προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους των αυγών και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
 - Ρίχνουμε εναλλάξ τη φαρίνα και το γάλα, ενώ ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.
 - Προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
 - Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
 - Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και βάζουμε το μείγμα.
 - Ψήνουμε το ρεβανί σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
 - Πριν κρυώσει τελείως το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου