5 Απριλίου 2016

Μικρά κέικ (muffins) με χυμό λεμονάδας και μήλο ή σοκολάτα στη γέμιση




εξαιρετικά αφράτα




Υλικά

5 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
8 γρ. βανίλια
15 γ. μπέικιν πάουντερ
350 γρ. αλεύρι
125  ml σπορέλαιο
200 ml λεμονάδα
κομματάκια μήλου ή σοκολάτας κουβερτούρα 


  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν πολύ αφράτα.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο και τα 175 ml λεμονάδας.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι για muffins και προσθέτουμε από πάνω τα κομματάκια μήλου ή σοκολάτας.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: