Υλικά που θα χρειασθούμε
150 ml γάλα
370 γρ. αλεύρι
2 αυγά
50 γρ βούτυρο
20 γρ νωπή μαγιά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
8 γρ βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
100 γρ μαρμελάδα κεράσι
Σε λίγο ζεστό γάλα (όχι καυτό) διαλύουμε τη μαγιά, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει
Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τη μαγιά, το υπόλοιπο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και χτυπάμε το μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Όταν η ζύμη γίνει μια ελαστική μπάλα, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος (φούρνο στους 30 βαθμούς) για 1,5 ώρα, ώστε να φουσκώσει .
Ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη και την αφήνουμε για ακόμη 20 λεπτά να φουσκώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε στρογγυλά κομμάτια.
Βάζουμε τα ντόνατς σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος να αυξηθούν σε όγκο στο διπλάσιο.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τα τηγανίζουμε γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.
Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το λάδι.
Κάνουμε σε κάθε ντόνατς μια τρυπούλα και το γεμίζουμε με μαρμελάδα κεράσι.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με μερέντα ή οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου