7 Νοεμβρίου 2016

Κέικ σοκολάτας με καρύδια



Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στη λαχταριστή γεύση της σοκολάτας. 
Την απολαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία και στις γιορτές ακόμη περισσότερο σε κέικ, τούρτες, μους σοκολάτας και τόσα άλλα γλυκά, που ενθουσιάζουν με τη νοστιμιά τους.




Υλικά που θα χρειασθούμε

175 γρ. βούτυρο
50 γρ κακάο σε σκόνη
2 αυγά
175 γρ. σκούρα ζάχαρη
2 δόσεις άρωμα βανίλιας
120 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
50 γρ αλεύρι που φουσκώνει

Για την επικάλυψη

120 γρ σοκολάτα τριμμένη
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος


Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Χτυπάμε τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών το κακάο και την τριμμένη καρυδόψιχα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει όπως είναι στο ταψάκι.
Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα για την επικάλυψη, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό.
Ξεφορμάρουμε το κρύο κέικ και ρίχνουμε πάνω τη σοκολάτα. την αφήνουμε να πήξει και στη συνέχεια κόβουμε το κέικ σε μερίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: