Υλικά που θα χρειασθούμε
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι μπύρα
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά σόδα
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
12 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
Καρύδια, κανέλα
Για το σιρόπι
1 1/2 φλιτζάνι μέλι
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Σ΄ένα μπολ βάζουμε μαζί το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την μπύρα και το χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το μισό αλεύρι, ανοίγουμε στη μέση ένα μικρό λάκκο και ρίχνουμε το μείγμα του λαδιού. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακή, ούτε και πολύ σκληρή.
Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης και πλάθουμε σε μελομακάρονα.
Βάζουμε τα μελομακάρονα σε ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.
Πριν κρυώσουν τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Όταν απορροφήσουν το σιρόπι, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου