15 Οκτωβρίου 2022

Πάστα Φλώρα


Πάστα Φλώρα, το γλυκό με την εύθρυπτη ζύμη και τη γλυκιά μαρμελάδα, που αγαπήσαμε.



 
Υλικά

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. μαργαρίνη
100γρ, ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά 
μαρμελάδα της αρεσκείας μας


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε τη ζύμη μας.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φόρμα τάρτας, που έχουμε ήδη βουτυρώσει καλά. 
Απλώνουμε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας και διακοσμούμε με λεπτά κορδονάκια από τη ζύμη, που έχουμε κρατήσει και τα αλείφουμε με αυγό. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: