22 Οκτωβρίου 2022

Μηλόπιτα πολύ αφράτη




Πολύ γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο έχουμε μια πολύ αφράτη και νόστιμη μηλόπιτα.
Το σπίτι μοσχομύρισε και κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί.


 Υλικά

4 Αυγά

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο

1 και 1/2  φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

200 γρ. γιαούρτι

1  φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

2 και 1/2  φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι φαρίνα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

 4 μήλα 

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σ' ένα μπολ κτυπάμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε τα αυγά και κτυπάμε καλά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο μείγμα το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας ελαφρά το μείγμα.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και ανακατεύουμε. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί. Στρώνουμε τα 3/4 της ζύμης. Από πάνω απλώνουμε τα μήλα και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Σε κάθε περίπτωση ελέγχουμε με τη μέθοδο του μαχαιριού, αν η μηλόπιτά μας ψήθηκε καλά. 

Όταν κρυώσει η μηλόπιτα την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: