Λουκουμάδες με μέλι, νόστιμοι και λαχταριστοί.
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ξερή μαγιά
χυμό μισού λεμονιού
χυμό μισού πορτοκαλιού
ελάχιστο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
χλιαρό νερό
λάδι για το τηγάνισμα
σουσάμι και κανέλα για το πασπάλισμα
μέλι
1 ξερή μαγιά
χυμό μισού λεμονιού
χυμό μισού πορτοκαλιού
ελάχιστο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
χλιαρό νερό
λάδι για το τηγάνισμα
σουσάμι και κανέλα για το πασπάλισμα
μέλι
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και όσο νερό χρειαστεί μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Διατηρούμε το χυλό σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο του.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά, πιάνουμε το χυλό με τη χούφτα μας και μ' ένα κουταλάκι, που βουτάμε συνέχεια στο νερό για να μην κολλάει, κόβουμε κομματάκια και τα ρίχνουμε στο λάδι.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ένα κοκκινωπό χρώμα.
Τους σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω το σουσάμι, την κανέλα και το μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου