8 Σεπτεμβρίου 2015

Γαύρος αχνιστός με λεμόνι και ρίγανη


Ο γαύρος είναι ένα ψάρι ευρείας κατανάλωσης. Μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους και είναι πάντα εξίσου γευστικός και απολαυστικός.

Ένας πολύ εύκολος, γρήγορος, αλλά και υγιεινός τρόπος να τον μαγειρέψουμε είναι να τον κάνουμε αχνιστό με λεμονάκι και ρίγανη.






Υλικά που θα χρειασθούμε

500 γρ. γαύρο
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι, ρίγανη
λίγο μαϊντανό


Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον πλένουμε καλά.
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε ένα ποτήρι νερό, το ελαιόλαδο και τον γαύρο αλατισμένο. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 - 15 λεπτά. Λίγο πριν τελειώσει προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και την ρίγανη.
Σερβίρουμε τον γαύρο είτε ολόκληρο, είτε χωρισμένο στη μέση (η κεντρική ραχοκοκαλιά αφαιρείται εύκολα) πασπαλισμένο με φρέσκο ελαιόλαδο και μαϊντανό.



1 σχόλιο:

Tante Kiki είπε...

Καλημέρα και καλώς σε βρίσκω. Πολύ ωραίο το πιάτο σου!!!