Ελληνικός, πολύ νόστιμος μεζές, που συνοδεύεται άριστα με τσιπουράκι.
Υλικά που θα χρειασθούμε
500 γρ. μύδια καθαρισμένα (χωρίς το κέλυφος)
500 γρ γαρίδες καθαρισμένες
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
100 γρ. τυρί φέτα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Πλένουμε καλά τα μύδια και τις γαρίδες.
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
Όταν μαραθούν προσθέτουμε την ντομάτα πολτοποιημένη, τον μαϊντανό, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε τα υλικά για 15 περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμη. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε την φέτα σε μικρά κομματάκια.Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
Όταν μαραθούν προσθέτουμε την ντομάτα πολτοποιημένη, τον μαϊντανό, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε τα υλικά για 15 περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου