7 Φεβρουαρίου 2016

Κοτόπουλο κατσαρόλας με εξαιρετικά νόστιμη λευκή σάλτσα





Το μυστικό σ' αυτό το πιάτο είναι το εστραγκόν, το άρωμα και η γεύση του οποίου κυριολεκτικά το απογειώνει.




Υλικά που θα χρειασθούμε


1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη
1/2 ποτήρι λευκό κρασί ξερό
1/4 κουταλάκι γλυκού εστραγκόν
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ


  1. Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, αφαιρούμε την πέτσα και το πλένουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και την πιπεριά επίσης ψιλοκομμένη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
  4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί
  5. Όταν εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε στο κοτόπουλο ένα ποτήρι νερό, το εστραγκόν, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
  6. Όταν μαλακώσει, το ρίχνουμε στο κοτόπουλο το κορν φλάουρ, που το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό και αφήνουμε λίγο ακόμη να βράσει, ώσπου να δέσει η σάλτσα.


Για το ριζότο

2 ποτήρια κίτρινο ρύζι
4 ποτήρια νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
λίγο εστραγκόν
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο


  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το αλάτι. Αν έχουμε ζωμό κότας αντικαθιστούμε το ένα ποτήρι νερό με τον ζωμό.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο και τα βράζουμε. Αν το ρύζι έχει απορροφήσει όλο το νερό και δεν έχει βράσει ακόμη καλά, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
  3. Όταν βράσει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: