Το μυστικό σ' αυτό το πιάτο είναι το εστραγκόν, το άρωμα και η γεύση του οποίου κυριολεκτικά το απογειώνει.
Υλικά που θα χρειασθούμε
1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη
1/2 ποτήρι λευκό κρασί ξερό
1/4 κουταλάκι γλυκού εστραγκόν
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, αφαιρούμε την πέτσα και το πλένουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και την πιπεριά επίσης ψιλοκομμένη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί
- Όταν εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε στο κοτόπουλο ένα ποτήρι νερό, το εστραγκόν, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
- Όταν μαλακώσει, το ρίχνουμε στο κοτόπουλο το κορν φλάουρ, που το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό και αφήνουμε λίγο ακόμη να βράσει, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Για το ριζότο
2 ποτήρια κίτρινο ρύζι
4 ποτήρια νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
λίγο εστραγκόν
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το αλάτι. Αν έχουμε ζωμό κότας αντικαθιστούμε το ένα ποτήρι νερό με τον ζωμό.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο και τα βράζουμε. Αν το ρύζι έχει απορροφήσει όλο το νερό και δεν έχει βράσει ακόμη καλά, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
- Όταν βράσει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου