Πολύ νόστιμη σαλάτα, που συνδυάζεται τέλεια με τα όσπρια, τα ψάρια και τους τσιπουρομεζέδες.
Υλικά που θα χρειασθούμε
2 μεγάλες μελιτζάνες
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, ξύδι
τυρί φέτα
μαϊντανός
- Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο gril σε ψηλή θερμοκρασία. Τις γυρνάμε και από την άλλη πλευρά, προκειμένου να ψηθούν πολύ καλά.
- Τις ανοίγουμε με το μαχαίρι στη μέση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε την ψίχα από τη φλούδα.
- Απλώνουμε την ψίχα στο πιάτο σερβιρίσματος και τη χαράζουμε με το μαχαίρι σε μικρότερα κομματάκια.
- Ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε να πάει παντού η γεύση.
- Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί φέτα και τον μαϊντανό.
Αν δεν θέλετε το σκόρδο μπορείτε να το αποφύγετε. Η γεύση αυτής της συγκεκριμένης μελιτζανοσαλάτας είναι εξαιρετική και χωρίς αυτό.
Η ψημένη μελιτζάνα διατηρείται πολύ καλά στον καταψύκτη. Το καλοκαίρι, που η μελιτζάνες είναι άφθονες και σε προσιτή τιμή, μπορούμε να τις ψήσουμε και να τις αποθηκεύσουμε. Θα έχουμε σπιτική μελιτζανοσαλάτα όλο το χειμώνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου