13 Μαΐου 2016

Απολαυστική κρεατόπιτα με πράσο και μελιτζάνα



Νόστιμη και απολαυστική μια κρεατόπιτα διαφορετική από τις άλλες. 
Η πρωτοτυπία της βρίσκεται στη μελιτζάνα, που η πλούσια γεύση της δένει καταπληκτικά με τα υπόλοιπα υλικά της πίτας και την κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει.



Υλικά που θα χρειασθούμε

2 φύλλα σφολιάτα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
2 πράσα
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά 
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί ροζέ ξηρό
4-5 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
λίγο μαϊντανό
100 γρ. τυρί φέτα
2 μέτριες μελιτζάνες
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και την πιπεριά και τα σοτάρουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι.
Όταν μαραθούν λίγο προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. 
Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι αυτό να εξατμισθεί.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και μισό ποτηράκι νερό και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη.

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις αφήνουμε για λίγη ώρα σε νερό με αλάτι.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας αφήνοντας περιθώριο στις άκρες για γύρισμα.
Απλώνουμε από πάνω τις μελιτζάνες, που έχουν κρυώσει και ακολούθως τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και γυρίζουμε τις άκρες.
Χαράζουμε την πίτα στην επιφάνειά της και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε φούρνο στους 190 βαθμούς ροδοκοκκινίσει παντού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: