20 Μαΐου 2016

Μπισκότα με επικάλυψη ζάχαρης και κανέλας - Απίστευτη γεύση




Το μοναδικό άρωμα της κανέλας και η απολαυστική γλύκα της ζάχαρης εξωτερικά τα κάνουν ακαταμάχητα από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Το βέβαιο είναι ότι, δεν θα αρκεστείτε μόνο στο ένα.


Υλικά που θα χρειασθούμε

1 και 1/3 κούπας αλεύρι
100 γ. βούτυρο (μαργαρίνη)
2/3 κούπας ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
1 κ.γ. βανίλια
1/2 κ.γ. κανέλα 
1 και 1/2 κ.σ. ζάχαρη για την επικάλυψη

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια
  • Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ελαφρά
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε σε μαλακή ζύμη
  • Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια 
  • Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και ρίχνουμε τα μπαλάκια να καλυφθούν με το μείγμα
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε φούρνο στους 190 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: